Gratin met Danette, peer en banaan
Gratin met Danette, peer en banaan
Ingredients (voor 4 personen)
- 3 peren
- 2 potjes Danette (chocolade of chocolade hazelnootsmaak)
- 2 bananen
- 15 g boter
- 15 g bloem
Preparation
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was en schil de peren en snijd ze in dunne plakjes.
- Laat ze enkele minuten bakken in een pan met wat boter tot ze goudbruin zijn.
- Laat de rest van de boter smelten in een andere kookpot.
- Voeg de bloem toe en laat op een laag vuur bakken tot de mengeling bruin wordt.
- Haal de pot van het vuur, voeg een potje Danette toe en meng krachtig.
- Laat nog 3 minuten bakken op een laag vuur en giet het mengsel in een kom.
- Voeg dan het tweede potje Danette toe en meng goed.
- Voeg de peren toe.
- Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
- Giet de helft van het mengsel in een beboterde ovenschotel en bedek met een laagje bananen.
- Giet dan de rest van het mengsel en eindig met een laatste laag bananen.
- Laat 20 minuten bakken in de oven.
- Serveer warm.