Crumble van Danonino met appel en abrikoos

Crumbles Danonino pommes-abricots
Kleine Danonino crumbles met appel en abrikoos

Ingredients (Voor 6 personen)

  • 200 g volkorenbloem
  • 1 volle el amandelpoeder
  • 1 Danonino-drinkyoghurt (smaak naar keuze) 50 g bruine suiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 50 g heel zachte boter
  • 3 Golden appels
  • 1 klein blik abrikozen op siroop

 

Preparation

  1. Schep de bloem en het amandelpoeder in een kom. Voeg er de Danonino-drinkyoghurt, de bruine suiker en het kaneelpoeder bij en meng door elkaar. Voeg de boter in kleine stukjes toe. Meng de ingrediënten met je vingertoppen tot een zanderig beslag. Zet de kom 30 minuten in de koelkast.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine gelijke blokjes.
  3. Giet de abrikozen in een zeef om ze te laten uitlekken.
  4. Snijd de halve abrikozen in 4.
  5. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  6. Neem 6 vuurvaste schoteltjes en schep er de stukjes appel en abrikoos in.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Verkruimel het crumbledeeg op het fruit.
  9. Laat 30 minuten bakken, de bovenkant moet goudbruin worden.