Cheesecake met Danette vanillesmaak
Cheesecake met Danette vanillesmaak
Ingredients (Voor 6 personen)
- 2 potjes Danette vanillesmaak
- 200 g verse kaas van Danone (of 2 aparte potjes)
- 2 potjes Danone petit suisse
- 3 eieren
- 60 g bruine suiker 2 el bloem
- 200 g speculaas
- 60 g boter
Preparation
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Verkruimel de speculaas in een kom en meng met de op voorhand gesmolten boter. Het moet een homogeen mengsel worden.
- Spreid het mengsel uit in een beboterde bakvorm met hoge randen en druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.
- Scheid het eiwit van de eigelen en klop de eigelen krachtig met 50 g suiker.
- Als het mengsel witter is geworden, voeg dan de verse kaas, de Danette en de petit suisse en tot slot ook de gezeefde bloem toe. Het moet een glad en homogeen mengsel worden.
- Klop het eiwit op tot het stijf is en voeg 10 g suiker toe.
- Blijf het eiwit opkloppen tot de suiker helemaal gesmolten is.
- Voeg het eiwit voorzichtig toe aan het mengsel met de verse kaas en giet daarna alles in de bakvorm.
- Laat 50 minuten bakken in de oven.
- Laat afkoelen in de koelkast alvorens te serveren.