Marmercake met vruchtenvelouté en verse kaas van Danone

Marbré au velouté aux fruits rouges et à la vanille
Marmercake met vruchtenvelouté en verse kaas van Danone

Ingredients (Voor 8 personen)

CAKE MET VRUCHTENVELOUTÉ:

  • 2 eieren
  • 70 g suiker
  • 2 potjes Danone fruix (smaak naar keuze)
  • 90 g bloem (liefst halfvolkoren)
  • 1/2 zakje bakpoeder

 

CAKE MET VERSE KAAS:

  • 2 eieren
  • 70 g suiker
  • 200 g verse kaas van Danone (of 2 aparte potjes)
  • 75 g bloem (liefst halfvolkoren)
  • ½ zakje bakpoeder

Preparation

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de bakvorm in met olie.
  3. Breek de eieren in een grote kom en voeg de suiker toe. Klop de eieren tot ze wit en schuimig worden (3 tot 5 min.).
  4. Schep de Fruix in een andere kom, warm de yoghurt gedurende 15 tot 20 sec. op in de microgolfoven op 400 W (gemiddeld vermogen), meng en herhaal de handeling.
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder in de kom met de yoghurt, meng met een garde. Meng meteen de yoghurt voorzichtig onder de eieren. Giet het mengsel in de bakvorm.
  6. Maak de 2e bereiding klaar op dezelfde wijze. Giet het mengsel in een zak en verdeel het willekeurig over het eerste mengsel.
  7. Plaats in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken. Laat vervolgens afkoelen alvorens te snijden en serveren.

Suggestie: Je kunt er ook 2 aparte cakes van maken.