Marmercake met vruchtenvelouté en verse kaas van Danone
Marmercake met vruchtenvelouté en verse kaas van Danone
Ingredients (Voor 8 personen)
CAKE MET VRUCHTENVELOUTÉ:
- 2 eieren
- 70 g suiker
- 2 potjes Danone fruix (smaak naar keuze)
- 90 g bloem (liefst halfvolkoren)
- 1/2 zakje bakpoeder
CAKE MET VERSE KAAS:
- 2 eieren
- 70 g suiker
- 200 g verse kaas van Danone (of 2 aparte potjes)
- 75 g bloem (liefst halfvolkoren)
- ½ zakje bakpoeder
Preparation
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de bakvorm in met olie.
- Breek de eieren in een grote kom en voeg de suiker toe. Klop de eieren tot ze wit en schuimig worden (3 tot 5 min.).
- Schep de Fruix in een andere kom, warm de yoghurt gedurende 15 tot 20 sec. op in de microgolfoven op 400 W (gemiddeld vermogen), meng en herhaal de handeling.
- Zeef de bloem met het bakpoeder in de kom met de yoghurt, meng met een garde. Meng meteen de yoghurt voorzichtig onder de eieren. Giet het mengsel in de bakvorm.
- Maak de 2e bereiding klaar op dezelfde wijze. Giet het mengsel in een zak en verdeel het willekeurig over het eerste mengsel.
- Plaats in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken. Laat vervolgens afkoelen alvorens te snijden en serveren.
Suggestie: Je kunt er ook 2 aparte cakes van maken.