10e Danone International Prize for Nutrition

Samenvatting
De 10e Danone International Prize for Nutrition gaat naar prof. Philip Calder voor zijn buitengewone werk op het vlak van voeding en immuniteit

De 10e Danone International Prize for Nutrition gaat naar prof. Philip Calder voor zijn buitengewone werk op het vlak van voeding en immuniteit.

San Diego (5 april 2016) - Prof. Philip Calder van de universiteit van Southampton (Verenigd Koninkrijk) wordt de tiende winnaar van de Danone International Prize for Nutrition. Hij krijgt de prijs voor zijn baanbrekende onderzoek naar vetzuurmetabolisme en -functies, met bijzondere aandacht voor het immuunsysteem, ontstekingsreacties en cardiometabole systemen. De bijzondere waarde van prof. Calders onderzoek schuilt in zijn vertalende aanpak, waarbij de resultaten van mechanistisch en eenvoudig nutritioneel onderzoek worden uitgebreid naar studies bij mensen, onder wie zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Zo beïnvloedt prof. Calder de uitwerking van voedingsrichtlijnen en vernieuwende behandelingen.