Uit onze laatste nieuwsbrief

​Yoghurt centraal in de nieuwe Vlaamse voedingsdriehoek

​Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft onlangs een nieuwe Vlaamse voedingsdriehoek uitgewerkt. Melk en yoghurt krijgen een centrale plaats bij de voeding die we naar hartenlust mogen eten. Voedingsexperts hebben een nieuwe voedingsdriehoek samengesteld, zowel bedoeld voor gezondheidsprofessionals ...

​In de voetsporen van Elie Metchnikoff

​Ferment-microbiota-dysbiose : naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het overlijden van Elie Metchnikoff, werd er in het Institut Pasteur, in samenwerking met Danone Nutricia Research, op 6 december 2016 een symposium georganiseerd over de wetenschap van de fermentatie en de microbiota.

​Wat zijn de bronnen van suikeraanvoer in Europa?

​Een review die onlangs werd gepubliceerd in Nutrition Journal* bundelt de gegevens van 11 nationale peilingen rond voeding. Daaruit blijkt dat onze kinderen meer suiker verbruiken dan volwassenen. Vier groepen dragen voor 85 % bij aan de totale suikeraanvoer en het zijn snoep en suikerhoudende dran...