Salade van bonen en trio van quinoa met verse kruiden, romige Danone natuur-saus

SALADE VAN BONEN EN TRIO VAN QUINOA MET VERSE KRUIDEN, ROMIGE DANONE-SAUS - Salade de fèves et trio de quinoa aux herbes fraîches, sauce Danone nature
Salade van bonen en trio van quinoa met verse kruiden, romige Danone natuur-saus

Ingredients (Voor 4 personen)

  • 150 g trio van kina (wit, rood, zwart) 60 g verse stengelui of lente-ui
  • 250 g diepgevroren gepelde bonen
  • 1 potje Danone natuur
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Koriander
  • Platte peterselie Munt
  • Het sap van één citroen

Preparation

  1. Spoel de quinoa en laat uitlekken. Kook de quinoa nadien in dubbel zoveel water gedurende 10 tot 15 minuten. Laat uitlekken en zet aan de kant.
  2. Maak de lente-ui schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  3. Dompel de op voorhand ontdooide erwten en de lente-uien 5 minuten onder in een pan met kokend gezouten water. Laat uitlekken en spoel met koud water.
  4. Meng in een kom de Velouté met het citroensap, de drie fijngehakte kruiden, de olijfolie en de geplette look. Kruid naar smaak.
  5. Voeg voorzichtig de bonen, de lente-uien en de quinoa toe en meng alles door elkaar.
  6. Serveer met wat verse kruiden. Deze salade kan je lauw of erg koud serveren.