Roereieren met Fjord, paddenstoelen en crème van piquillo's

ROEREIEREN MET FJORD, PADDENSTOELEN EN CRÈME VAN PIQUILLO'S - Oeufs brouillés au Fjord, champignons et crème de piquillos
Roereieren met Fjord, paddenstoelen en crème van piquillo's

Ingredients (Voor 4 personen)

  • 200 g paddenstoelen (vers of uit blik)
  • 1 potje Fjord
  • 8 eieren
  • 10 g boter
  • Peper en zout

 

Voor de crème van piquillo's: 

  • 100 g ingemaakte piquillo paprika's
  • 1 potje Fjord
  • Zout

Preparation

  1. Sauteer de paddenstoelen in boter in een pan op middelhoog vuur gedurende 3 minuten en zet aan de kant.
  2. Laat de piquillo's uitlekken. Leg ze in de kom van een blender met water. Mix de piquillo's tot een homogene crème (ongeveer 3 minuten).
  3. Giet de crème in een kleine steelpan, verwarm ze op een zeer laag vuur gedurende 5 minuten, voeg de Fjord toe, kruid en zet aan de kant.
  4. Breek de eieren in een kom en klop krachtig. Bak ze al roerend in een pan op laag vuur gedurende 3 minuten. Wanneer de eieren beginnen te stollen, voeg je de andere pot Fjord toe. Bak af op een heel laag vuur en blijf roeren (ongeveer 2 minuten).
  5. Verdeel de roereieren over 4 borden, bedek ze met paddenstoelen en voeg een lepel van de piquillocrème toe. Serveer onmiddellijk.