Heerlijke Fjord-quiche met asperges, spinazie, prosciutto en pijnboompitten

HEERLIJKE FJORD-QUICHE MET ASPERGES, SPINAZIE, PROSCIUTTO EN PIJNBOOMPITTEN - Tarte gourmande Fjord, asperges, épinards, prosciutto et pignons de pin
Heerlijke Fjord-quiche met asperges, spinazie, prosciutto en pijnboompitten

Ingredients (Voor 6 personen)

  • 1 kruimeldeeg
  • 2 potjes Fjord
  • 4 eieren
  • 200 g asperges (vers of uit blik)
  • 8 sneetjes prosciutto
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g jonge spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 snufje nootmuskaat
  • Peper en zout

Preparation

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en laat de randen tot boven komen. Prik met een vork in het deeg.
  3. Meng in een kom de eieren en de 2 potjes Fjord. Kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Als je verse asperges hebt, kook ze dan 3 tot 6 minuten (naargelang hun grootte) in een pan met gezouten water en laat ze daarna uitlekken (of open gewoon het blik).
  5. Giet het mengsel op het deeg en leg er voorzichtig de spinazie, de asperges, de sneetjes prosciutto, de in blokjes gesneden gorgonzola en de pijnboompitten op.
  6. Laat 30 minuten bakken in de oven.