Heerlijke Fjord-quiche met asperges, spinazie, prosciutto en pijnboompitten
Heerlijke Fjord-quiche met asperges, spinazie, prosciutto en pijnboompitten
Ingredients (Voor 6 personen)
- 1 kruimeldeeg
- 2 potjes Fjord
- 4 eieren
- 200 g asperges (vers of uit blik)
- 8 sneetjes prosciutto
- 50 g gorgonzola
- 50 g jonge spinazie
- 2 el pijnboompitten
- 1 snufje nootmuskaat
- Peper en zout
Preparation
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en laat de randen tot boven komen. Prik met een vork in het deeg.
- Meng in een kom de eieren en de 2 potjes Fjord. Kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Als je verse asperges hebt, kook ze dan 3 tot 6 minuten (naargelang hun grootte) in een pan met gezouten water en laat ze daarna uitlekken (of open gewoon het blik).
- Giet het mengsel op het deeg en leg er voorzichtig de spinazie, de asperges, de sneetjes prosciutto, de in blokjes gesneden gorgonzola en de pijnboompitten op.
- Laat 30 minuten bakken in de oven.