Gratin met Danette, peer en banaan

Gratin à la danette, poire et banane
Gratin met Danette, peer en banaan

Ingredients (voor 4 personen)

  • 3 peren
  • 2 potjes Danette (chocolade of chocolade hazelnootsmaak)
  • 2 bananen
  • 15 g boter
  • 15 g bloem

Preparation

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was en schil de peren en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Laat ze enkele minuten bakken in een pan met wat boter tot ze goudbruin zijn.
  4. Laat de rest van de boter smelten in een andere kookpot.
  5. Voeg de bloem toe en laat op een laag vuur bakken tot de mengeling bruin wordt.
  6. Haal de pot van het vuur, voeg een potje Danette toe en meng krachtig.
  7. Laat nog 3 minuten bakken op een laag vuur en giet het mengsel in een kom.
  8. Voeg dan het tweede potje Danette toe en meng goed.
  9. Voeg de peren toe.
  10. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
  11. Giet de helft van het mengsel in een beboterde ovenschotel en bedek met een laagje bananen.
  12. Giet dan de rest van het mengsel en eindig met een laatste laag bananen.
  13. Laat 20 minuten bakken in de oven.
  14. Serveer warm.