Blini’s met garnalen en een yoghurtsaus van Danone natuuryoghurt

BLINI'S MET GARNALEN EN YOGHURTSAUS VAN DANONE NATUURYOGHURT
Blini’s met garnalen en een yoghurtsaus van Danone natuuryoghurt

Ingredients (Voor 4 personen)

Voor de blini's:

  • 1 potje Danone natuuryoghurt
  • 1 potje halfvolkorenbloem of volkorenbloem naar keuze
  • 1 ei
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el koolzaadolie

 

Voor de garnalengarnituur: 

  • 150 g gepelde en gekookte garnalen (vers of diepgevroren)
  • Het sap van een halve citroen
  • Verse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 potje Danone natuuryoghurt
  • 1 el sherry-azijn
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout

Preparation

  1. Meng in een kom de yoghurt, het ei, de bloem, het zout en het bakpoeder tot een glad beslag.
  2. Bak de blini's in een pan met een beetje olie of in een antiaanbakpan zonder vetstof. Vorm met het beslag een kleine schijf in de pan, draai de blini om zodra er belletjes aan het oppervlak verschijnen. Herhaal de handeling.
  3. Leg de blini's even aan de kant.
  4. Meng de gepelde garnalen, het citroensap, de helft van de verse kruiden en de olijfolie in een aparte kom.
  5. Meng in een andere kom de yoghurt, de rest van de verse kruiden, de sherry-azijn, de mosterd, het zout en de peper.
  6. Garneer elke blini met wat yoghurtsaus en garnalen.