Danone Logo

STUDIE

STUDIE

Franse studie toont aan dat consumenten thuis zelf meer suiker toevoegen aan natuuryoghurt dan dat er alreeds in gezoete commerciële yoghurt zit.

Online gezondheidsstudies!

Online gezondheidsstudies!

Gezocht: Belgische kandidaten voor online gezondheidsstudies!

INRA en senioren samen rond de tafel

INRA en senioren samen rond de tafel

Onderzoekers van het INRA en senioren samen rond de tafel.

Bestel de overdruk: "State of the art": Melk en melkproducten bij kinderen, door de belgische vereniging voor kindergeneeskunde

Bestel de overdruk: "State of the art": Melk en melkproducten bij kinderen, door de belgische vereniging voor kindergeneeskunde

Exclusieve borstvoeding blijft de ideale voeding voor zuigelingen tijdens de eerste 6 levensmaanden. Maar ook daarna blijven melk en melkproducten essentieel voor de mens om een optimale botmineralisatie te verzekeren

Enkele kernboodschappen van de first global summit on the health benefits of yogurt

Enkele kernboodschappen van de first global summit on the health benefits of yogurt

De eerste internationale top 'Yoghurt in Nutrition' vond in april 2013 in Boston plaats. Dit gebeurde in het kader van de wetenschappelijke sessies van het congres 'Experimental Biology', waar de American Society for Nutrition haar programma organiseert. Specialisten in geneeskunde en in voedingswetenschappen bespraken er het thema van de menselijke gezondheid en de rol van melkproducten, yoghurt in het bijzonder.

Veel melkproducten, minder hartproblemen

Veel melkproducten, minder hartproblemen

Meerdere epidemiologische studies, bevestigd door recente proeven met melkproducten, hebben een hogere calciumaanvoer in verband gebracht met een lagere frequentie van cardiovasculaire ziekten. Calcium speelt niet enkel een fundamentele rol in de bloedstolling, maar een zwakke voedselopname verhoogt de productie van calcitriol en PTH die ongunstig inspelen op de vasculaire gladde spieren.

Melkproducten in de preventie van obesitas

Melkproducten in de preventie van obesitas

De band tussen de consumptie van calcium en melkproducten die deze in grote hoeveelheden bevatten en een mogelijk gunstig effect voor de beheersing van de gewichtstoename en de preventie van obesitas wordt steeds meer bestudeerd.

Rapport van symposium : JFN 2015

Rapport van symposium : JFN 2015

Rapport van het symposium tijdens de JFN: Yoghurt, een pluspunt voor de gezondheid met talrijke facetten.

 

Loading